Jeugdslagwerkgroep

Wat is de jeugdslagwerkgroep?
De jeugdslagwerkgroep is in 2008 opgericht en staat onder leiding van Loes Reiling. De jeugdslagwerkgroep bestaat uit 9 enthousiaste leerlingen. Ze repeteren iedere vrijdagavond. Naast de jeugdslagwerkgroep is er de jeugdfanfare. Deze jeugdkorpsen hebben als doel om te leren samen spelen in voorbereiding op het grote orkest, ze spelen vooral muziek die hen aanspreekt.

Jaarlijkse activiteiten
De jeugdslagwerkgroep en de jeugdfanfare verzorgen verschillende concerten per jaar, o.a. in de kerk, het Oranjeconcert, deelname aan de jeugdmuziekdag, de tonpratersavond enz.

Luistergenot
Loes laat de jeugdige leerlingen kennismaken met alle slagwerkinstrumenten en het is een genot om hier naar te luisteren! Soms geven de leerlingen ook al hun eigen concertjes. Het is een hecht groepje, dat al vanaf het begin in dezelfde samenstelling speelt.

Ook meedoen met de jeugdslagwerkgroep?
De jeugdslagwerkgroep in Sterksel speelt muziek die jou aanspreekt. Ben je nieuwsgierig of wil je ook meedoen? Kom dan eens luisteren! De jeugdslagwerkgroep repeteert op vrijdagavond van 17.30 tot 18.30 uur in Dorpshuis Valentijn, Valentijn 3 in Sterksel. Of neem contact op met Muziekvereniging De Heerlijkheid Sterksel. Voor meer informatie over de jeugdslagwerkgroep kunt je ook bellen naar: Helga Janssen – Koller, telefoon 06 1586 9895.

Opleiding
Al vele jaren maken wij als vereniging gebruik van de mogelijkheid om onze leerlingen te plaatsen op het Regionaal instituut Cultuur- en Kunsteducatie (RICK) te Weert.

Aanmelden voor de opleiding RICK?
Leerlingen kunnen zich in principe eenmaal per jaar aanmelden voor de opleiding RICK, Regionaal instituut Cultuur- en Kunsteducatie, in Weert. Dit is in het voorjaar. Als leerling start je dan met les in augustus-september. Het lesjaar loopt gelijk met een schooljaar. Voor een A-opleiding krijg je 15 minuten les van een vakdocent van RICK. Voor een volgende diploma komt daar telkens 5 minuten lestijd bij. Leerlingen krijgen van de muziekvereniging een instrument in bruikleen.

Instromen
Na ongeveer anderhalf jaar les kun je instromen bij de jeugdfanfare of bij de jeugdslagwerkgroep. Na het behalen van een A-diploma kun je (na overleg met de dirigent van betreffende korpsen) doorstromen naar het grote korps.

Meer informatie?
Voor meer informatie over opleiding en tevens contactpersoon voor de muziekschool:
José Noordman tel. (040) 226 26 46.

Kijk ook eens voor informatie op:
www.ricknet.nl
www.fanfareweb.nl

Sponsoren