Slagwerkgroep

De slagwerkgroep bestaat uit een enthousiaste, succesvolle groep onder leiding van Patrick Vlassak. Patrick staat sinds begin 2023 voor de slagwerkgroep.  

Slagwerkensemble toen 

Het slagwerkensemble werd 10 jaar na de fanfare opgericht als tamboerkorps wegens gebrek aan een tamboer bij de fanfare. Dit gebrek bleek vooral tijdens het brengen van een serenade, waarbij meestal ook over straat gemarcheerd moest worden. Omdat een instructeur even duur was, werd er naar gestreefd meer leerling-tamboers tegelijk op te leiden. Het korps begon onder leiding van Han van der Vleuten uit Someren met zes personen. Zij bespeelden allen de kleine trom. Na het eerste succes op het concours in Helmond, volgde al snel uitbreiding met een overslagtrom en met pauken (dieptrommen). Na meer dan 32 jaar werd Han van der Vleuten als instructeur opgevolgd door zijn zoon Han. Weer volgden vele successen elkaar op. In de loop van de jaren is het instrumentarium steeds verder uitgebreid, onder andere met een marimba en een buisklokkenspel. In juni 2009 heeft de vereniging met een geweldig slagwerkfestival afscheid genomen van Han van der Vleuten als instructeur en werd het dirigentstokje overgedragen aan Rob van de Meulenhof en in 2014 aan Ronald Gerards. Ronald heeft eind 2022, met kerst, afscheid genomen van de vereniging.  

Ook meedoen met de slagwerkgroep? 

Wil je meedoen met onze slagwerkgroep? Neem dan contact op met de muziekverenging. De slagwerkgroep repeteert op donderdagavond in Dorpshuis Valentijn. 

Sponsoren