Foto’s

Beginpagina » Foto's

Kerstival 2023!

Met meer dan 1000 bezoekers was de eerste editie van Kerstival Sterksel afgelopen zondag 18 december een grandioos succes. Muziekvereniging De Heerlijkheid Sterksel, Kempenhaeghe en Brasserie De Broeders hadden een groots festival in kerstsferen opgetuigd. De vele bezoekers waren zeer verrast door de grote diversiteit van activiteiten, de sfeervolle omgeving en de gezellige drukte.

Jubilarissen

Leden in het zonnetje gezet door Muziekvereniging de Heerlijkheid Sterksel! Eind maart stonf in het teken van speciale aandacht voor enkele trouwe leden, die vele jaren lidmaadschap op hun naam hebben staan. Allen spelend lid bij de fanfare, met in het bijzonder; platina jubileum Leo Bongers, 70 jaar lid, Koos Polman 65 jaar lid, Henk Bax 60 jaar lid, Anouk Tromp 12,5 jaar lid.Allen in het zonnetje gezet door een mede muzikant met een zeer persoonlijke speech in het Dorpshuis Valentijn.

Kerstmarkt 2019!

We blikken terug op een mooi en muzikaal 2019!! Een mooie inmiddels traditiegetrouwe afsluiting was de kerstmarkt. De opzet was gelijk aan voorgaande jaren; we hebben immers een gezellige en muzikale middag voor de inwoners van Sterksel en omstreken verzorgt en hiermee het kerstgevoel zoveel mogelijk aangewakkerd. Verenigingen, ondernemers en/of particulieren hebben een plekje kunnen huren waarop zij spullen hebben verkocht of diensten hebben aangeboden en zo een extra centje verdient. Resultaat; een breed scala aan kraampjes te vinden met home-made kerstartikelen, baksels, chocoladebonbons, jam, sieraden, speelgoed, beautyartikelen, warme dekens, snoep, make-up, soepjes, vers belegde broodjes, warme chocolademelk, kinderen konden zich laten schminken en ervaren hoe het is om een blaas- of slaginstrument te bespelen en noem maar op! Ook het Jubileumjaar van de Muziekvereniging werd hier gelanceerd. Gèr van Huis, The Blue Band Sterksel, en opkomend DJ talent DJ Tom zorgden voor vrolijke deuntjes! Het was een mooie middag voor de hele familie, het regende de gehele dag, dus thuiszitten was voor velen gelukkig geen optie, men kwam de gezelligheid opzoeken! Met dank aan Paul Rulkens voor de foto's.

Jubilarissen 2019

STERKSEL - Muziekvereniging De Heerlijkeid uit Sterksel had op donderdagavond 2 januari alweer de eerste repetitie van het nieuwe jaar met aansluitend een nieuwjaarsreceptie. Het was gezellig druk en voor dat de receptie begon werden er vijf jubilarissen gehuldigd die samen goed zijn voor 255 jubileumjaren. Voorzitter van de muziekvereniging Tom Strijbos blikte alvast vooruit voor het nieuwe jaar. De muziekvereniging bestaat dit jaar 75 jaar en dat gaat gevierd worden. Verder noemde hij 2020 het jaar van de transitie. ''De jeugd heeft de toekomst en daarom gaan we de jeugd nog meer betrekken bij de vereniging en hen een duidelijke stem geven in de organisatie. Zij mogen mee de toekomst gaan bepalen.'' Uiteraard waren er ook de beste wensen namens de voorzitter voor alle aanwezigen. In een kort woordje op maat gemaakt voor iedere jubilaris werd gekeken naar de staat van dienst van de betreffende persoon. Met applaus werden de jubilarissen gehuldigd in dorpshuis Valentijn donderdagavond. De jubilarissen zijn: Joop Polman 65 jaar, Ria Vlemmix-De Brouwer, Engel Beenders en Bart Feijen alle drie 50 jaar, Engel Beenders 40 jaar. Zij werden bedankt voor hun jarenlange inzet voor de muziekvereniging en ontvingen uit handen van voorzitter Tom Strijbos een herinneringsspeldje, een oorkonde en een mooie bos bloemen. Jubilaris Bart Feijen was helaas niet aanwezig en ontbreekt op de foto. Hij krijgt op een ander moment zijn speldje met bijbehorende oorkonde.

Play Inn jeugd op zaterdag 29 juni.

Op 29 juni was het dan zover. De zon was zo warm dat het dorpshuis Valentijn met de rolgordijnen werd dicht gemaakt zodat het binnen niet te warm zou worden. Omdat het zo warm was werd het programma aangepast. De hele middag hebben de jeugdmuzikanten van de muziekgezelschappen uit Maarheeze, Heeze en Sterksel geoefend om een klein concert neer te zetten voor het publiek. Het ging erom om samen muziek te maken in een wat groter korps. Het is een positieve , leuke, gezellige, leerzame middag geweest met als afsluiting een mooi concertje. Iedere dirigent had zijn of haar eigen muziek uitgekozen om gezamenlijk te spelen. Het werd dus ook door de eigen dirigent gedirigeerd. Alle geledingen waren enthousiast. In september gaat men evalueren en eventueel een vervolgprogramma opzetten.

Samenwerking Fanfare Wilona Helenaveen

Op 16 juni 2019 een uitwisseling van Fanfare en Slagwerkgroep de Heerlijkheid met Fanfare Wilona uit Helanaveen, in Helenaveen. Een mooie zonnige dag zoals u op de foto's kunt zien. Men begon met een gezamenlijke mars Arsenal met de 2 fanfares. Daarna werd er afwisselend gespeeld. Fanfare's alleen, slagwerkgroep alleen en ook fanfare en slagwerkgroep van Sterksel gezamenlijk enkele stukken. Waarna de afsluitende mars, Semper Viator, met alle 3 de geledingen. Er werden bekende en minder bekende muziekstukken gespeeld. Een mooie opzet van dit concert om afwisselend te spelen. Al met al een mooi geheel. Helenaveen bedankt voor de gastvrijheid.

Concert Carnavalesk

Het was een geweldige mooi concert, met vlotte feestelijke muziek en niet te vergeten de wisselende carnavalskostuums van de muziekanten die het echt maakte tot een carnavaleske sfeer! Prins Jeroen d'n Urste, die ook lid is van de muziekvereniging, heeft ook meegedaan met muziek maken en mocht afsluiten met de polonaise.

Kerstmarkt 2018

Na een succesvol kerstconcert van vorig jaar in de kerk, was het dit jaar weer tijd voor de kerstmarkt op zondag 23 december. Na maandenlange voorbereidingen van de Fissa commissie keek iedereen er weer naar uit. Heel het dorp was opgelucht, er kon weer naar hartenlust worden geshopt! Op zaterdag werd er hard gewerkt door de Fissa commissie en enthousiaste leden van de Muziekvereniging. Ondanks de griep, een mank lid en een zwanger lid zette iedereen zijn beste beentje voor. Het was te merken dat het niet de eerste keer was, het opbouwen liep als een geoliede machine! Meubilair van het Dorpshuis eruit, kraampjes erin, papier erop. Plafond omlaag, partytent op. Kerstbomen erin, standaards eronder, lampjes erin. Klaar! Zondags was het dan zo ver! 11.45 uur zou de Fissa commissie verzamelen. Eén van de leden had er zo veel zin in, dat hij er al om 11.30 uur was, terwijl hij om 05.30 uur in zijn bed lag. Dat noemen we nog eens inzet! De standhouders hadden er zin in, en stonden ook vroeg op de stoep. In een rap tempo werden alle kramen gevuld. De kerstmuziek stond aan, we konden beginnen! 14.00 uur mochten de eerste bezoekers dan eindelijk naar binnen. Het was fris, maar gelukkig niet koud. Van sieraden tot soep, van jam tot e-bikes, het was allemaal te vinden in Sterksel. Diverse muziekgezelschappen uit Sterksel zorgden voor extra gezelligheid en DQ Dance spetterde op het podium.Toen om 17.30 uur iedereen uitverkocht was, was het klaar om op te ruimen. Als een malle ging iedereen aan de slag, en om 19.00 uur leek het alsof er niks was gebeurd. Iedereen kon die avond lekker slapen, op naar een volgende editie!

Music for all Kids 2018

Foto's van een geweldige einduitvoering van bijna alle kinderen van groep 1 t/m 6 van basisschool De Talententoren Sterksel begeleidt door fanfare en jeugdfanfare van Muziekvereniging De Heerlijkheid Sterksel maandagavond 18 juni 2018 . Tijdens deze uitvoering werd het eindresultaat van 6 weken muziekles getoond. Deze muzieklessen zijn gesponsord door Muziekvereniging De Heerlijkheid Sterksel en verzorgd door Anusia Witte in samenwerking met de juffen van de basisschool. Foto's zijn gemaakt door Fotografie Paul Rulkens.

Music for all Kids 2017

Foto's van geweldige einduitvoering van bijna alle kinderen van groep 1 t/m 6 van basisschool De Talententoren Sterksel begeleidt door fanfare en jeugdfanfare van Muziekvereniging De Heerlijkheid Sterksel afgelopen maandagavond . Tijdens deze uitvoering werd het eindresultaat van 12 weken muziekles getoond. Deze muziekles werd gesponsord door Muziekvereniging Sterksel en verzorgd door Anusia namens RICK CultuurenKunsteducatie in samenwerking met de juffen van de basisischool. #MuziekVerbindt Foto's gemaakt door Fotografie Paul Rulkens

Uitwisseling slagwerkgroep Leende 4nov2016

Uitwisseling in De Meent te Leende met slagwerkgroep Philharmonie Leende en St Jozef uit Someren-Heide. Meeste foto's gemaakt door Someren-Heide

Tuinconcert Joop Reiling

Als dank voor zijn jarenlange inzet van Joop Reiling van de muzikale jeugd in Sterksel, is op donderdag 7 juli een tuinconcert gegeven in Joop's tuin. De uitvoering van een grote verrassing voor hem, wat hij ook zeer kon waarderen.

Music for Kids 10 april 2016

Op zondag 10 april was een uitvoering van Music for Kids in dorpshuis Valentijn. Met medewerking van Jeugdfanfare, jeugdslagwerkgroep en muzikale talenten van groep 4 en 5 van Talentoren. Foto's Paul Rulkens

Jeugdmuziekdag Hamont 13 maart 2016

Op zondag 13 maart deed jeugdfanfare mee aan de jeugdmuziekdag in de Posthoorn te Hamont. De jeugdfanfare olv Anusia Witte won deze middag de jeugdpublieksprijs.

Pisa Solistenconcours 28 feb 2016

Op zondag 28 februari is het Pisa Solistenconcours gehouden in Dorpshuis Valentijn. Vele bezoekers hoorden en zagen veel muzikaal talent voorbij komen. Dagwinnaars waren Lieke Tromp (blazers) & Luca Pontes (slagwerk)

Finale Brabantse Dorpen Derby 12 december 2015

Foto's van de finale van de Brabantse Dorpen Derby. Wedstrijd georganiseerd door provincie Noord-Brabant en uitgezonden via Omroep Brabant. Finale was op landgoed Culitsrode in Hooge Mierde. Sterksel behaalde de 3e prijs

BRUISEN@SterkselCity 12 juli 2015

Op zondag 12 juli bruiste Sterksel tijdens het jubileumweekend. Zie hier de foto's gemaakt door Nico Jansen, Paul Rulkens en Irene Wouters

Verenigingsavond @SterkselCity

Op vrijdag 10 juli is als eerste activiteit van het jubileumweekend een Verenigingsavond @SterkselCity voor alle leden van de Muziekvereniging en vrijwilligers & Sponsoren van SterkselCIty. Foto's Nico Jansen

LOS@SterkselCIty 11 juli 2015

p 11 Juli barste het SterkselCity weekend los! Hierbij de PartyPics! Een mooie herinnering aan deze tegekke avond. Nogmaals dank aan Qnøt, DJ Siem, voor de geweldige feestmuziek! Dank aan alle vrijwilligers en met name alle feestgangers! Muziek Verbindt!! Fotografie Paul Rulkens - amateurfotograaf

Aftrap DorpenDerby @SterkselCity 30 mei 2015

Een afvaardiging van SterkselCity was aanwezig tijdens de aftrap van Dorpen Derby op 30 mei in de Leerfabriek in Oisterwijk. Foto's Nico Jansen

Opnames Promotiefilm DorpenDerby@SterkselCity 24 mei 2015

In het kader van de Brabantse Dorpen Derby waar Sterksel in 2015 finalist is, werden er door Omroep Brabant opnames gemaakt voor een promotiefilmpje op Pinksterzondagmorgen 24 mei 2015. Foto's Nico Jansen

Dodenherkending zondag 3 mei 2015

Na 19 jaar is de dodenherdenking op het oorlogskerkhof van Providentia in ere herstelt. De muziekvereniging heeft de herdenking muzikaal opgeluisterd. Foto's Paul Rulkens

SterkselCityRun 27 april 2015 deel 2

Foto's van de SterkselCityRun op 27 april 2015 Foto's gemaakt door Paul Rulkens

SterkselCityRun 27 april 2015 deel 1

Foto's van de SterkselCityRun op 27 april 2015 Foto's gemaakt door Annick Billet

Maestro@SterkselCity 26 april 2015

Foto's van Maestro@SterkselCity op 26 april in Dorpshuis Valentijn. Marlene Chatrou verslaat Prins Ralph d'n Urste, Burgemeester Paul Verhoeven en Edwin Broekman. Foto's gemaakt door Annick Billet

Jeugdmuziekdag @SterkselCity 15 maart 2015

Jeugdmuziekdag @SterkselCity 15 maart 2015 in Dorpshuis Valentijn.

Jeugdslagwerkdag@SterkselCity 22 maart 2015

Jeugdslagwerkdag van de Kleine Kring op zondag 22 maart 2015 in Dorpshuis Valentijn. Foto's middagprogramma gemaakt door Paul Rulkens

NLdoet - Dorpsgezicht@SterkselCity 21 maart 2015

De Muziekvereniging heeft de N-doet dag op 21 maart 2015 aangegrepen om zich in te zetten voor de dorpskern, om hier een mooi Dorpsgezicht@SterkselCity van te maken. Het braakliggend terein tegenover de os, als ook het braakliggend veld tegenover de Schillemanstraat zijn onder handen genomen. Foto's Nico Jansen

Kerstmarkt@SterkselCity

Op de facebookpagina van SterkselCity komen de foto’s te staan die tijdens de gezellige kerstmarkt in Sterksel door Fotografie Angelien gemaakt zijn. Staat jou foto er tussen, zorg dan dat die zoveel mogelijk wordt gedeeld en likes krijgt. De foto die op 21 januari 2015 de meeste likes heeft, wint een fotoshoot bij Fotografie Angelien met maximaal 4 personen. Dus zorg dat je vandaag zo origineel mogelijk op de foto komt zodat jij kans hebt om de fotoshoot te winnen !!!

Najaarsconcert 15 november 2014

Najaarsconcert van Fanfare en Slagwerkensemble van Muziekvereniging 'De Heerlijkheid' op zaterdagavond 15 november 2014 in Dorpshuis Valentijn

EWW-Festival 2 november 2014

Optreden tijdens het Everard Winters Wisselbeker Festival (EWW-Festival) in De Ruchte te Someren behaalde de fanfare onder leiding van Frits Mennen een eerste prijs in de categorie "Traditioneel". Foto's gemaakt door Hans Janssen.

Jeugdmuziekdag Hamont 19 Oktober 2014

Jeugdfanfare tijdens jeugdmuziekdag in Hamont. Een eerste prijs behaald tijdens het debuut van Anusia Witte

Uitwisseling Les Echos Budel-Dorplein 6 juli 2014

Op zondag 6 juli heeft de fanfare en het slagwerkensemble een uitwisseling gehad met Harmonie Les Echos in Budel-Dorplein. Aansluitend is nog een serenade gegeven aan een jarige Wim van Laarhoven

De Heerlijkheid ON TOUR - 22 juni 2014

Sterksel - zondag 22 juni ging muziekvereniging De Heerlijkheid Sterksel ''ON TOUR''. De tour startte met een korte muzikale aftrap bij ''De Scheep'' om 14.00 uur aan de Pastoor Thijssenlaan waarna de muzikanten van De Heerlijkheid in een vrolijke stoet bestaande uit de meest uiteenlopend gemotoriseerde vehikels via het centrum van Sterksel naar camping Recreanova aan de Albertlaan trokken. Het was een bonte stoet met vele kleuren echter het Oranje overheerste. De campinggasten en bezoekers aldaar werden getrakteerd op een muzikaal optreden wat zeer gewaardeerd werd en ook op camping St. Jorishoeve aan de Panweg werd een optreden verzorgd. Hier werd later die middag ook de loterij gehouden waar mooie prijzen mee te winnen waren. De dag werd afgesloten met een korte Serenade & BBQ bij Narragonia

Avond 4-daagse Heeze & Serenade jubileum Nicasius

Op 20 juni 2014 heeft het slagwerkensemble en fanfare van muziekvereniging de intoch begeleid van de Avond 4-daagse in Heeze. Na een onverwachte wandeling terug is nog een serenade gegeven op het jubileumfeest van Fanfare Nicasius Heeze

Stoelendans Kermis 9 juni 2014

Op 2de pinksterdag heeft de fanfare en slagwerk een stoelendans georganiseerd tijdens de kermis in Sterksel, Foto's Wim van Laarhoven

Koningsdag 25 april 2014

Koningsdag openen in Sterksel met een aubade aan de gedecoreerden, het hijsen van de vlag & reveille.

Oranjeconcert 25 april 2014

Foto's van het optreden van het Sterksels Orkest ism jeugdslagwerk en slagwerkensemble ter gelegenheid van het Oranjeconcert op 25 april 2014. Ook nog enkele foto's van de generale repetitie op donderdagavond 24 april. Foto's gemaakt door Hans Janssen

Music for Kids 6 april 2014

Optreden van jeugdfanfare, jeugdslagwerk en kinderen van de basissschool Ook nog enkele foto's van de generale repetitie op vrijdag 4 april

Solistenconcours 23 maart 2014

Op zondag 23 maart is het solistenconcours gehouden. In totaal 36 muzikanten verzorgden met 33 optredens een prachtig, bomvol programma. Complimenten aan alle muzikanten voor hun optreden!! Winnaars bij de blaasmuzikanten is Netta van Gastel en Koen de Louw bij de slagwerkers.

Repetitie Solistenconcours 21 maart 2014

Generale repetitie op vrijdag 21 maart ter voorbereiding op het solistenconcours op 23 maart

Foto's 2012

Foto's van de activiteiten van muziekvereniging De Heerlijkheid in 2012
Muziekvereniging De Heerlijkheid Sterksel Concours Fanfare 25 november 2012_06.jpg

Foto's 2013

Diverse foto's van activiteiten en gebeurtenissen in 2013
ALV 04022013 Overdracht voorzittershamer.jpg