Uitwisselingsconcert Slagwerkgroepen

Op zondag 27 november heeft er een uitwisselingsconcert van slagwerkgroepen plaatsgevonden in het dorpshuis Valentijn.  
 
3 slagwerkgroepen mochten hun repertoire van hun beste kant laten klinken in een volle zaal. Bij binnenkomst konden de gasten genieten van een gratis kopje koffie of thee en rond 14:30 trapte de muziekvereniging de Heerlijkheid Sterksel (o.l.v. Ronald Gerards) zelf af met een knallende opening. Gevolgd door een welkomstwoordje en diverse mooie muziekstukken van de slagwerkgroep zorgde voor een luid applaus van het voltallige publiek.  
 
Na Sterksel was de beurt aan de Percussie groep Zinvol geweld uit Neer (o.l.v. Sjoerd Ceelen). Zinvol geweld had goed gerepeteerd wat goed te horen was. Van rustige gedeeltes tot knallende stukken zorgden ervoor dat het geweld zinvol was zoals hun naam ook belooft! Een mooie afsluiting met de welbekende F1-theme song werd enthousiast ontvangen door het publiek en ook Neer kon rekenen op een luid applaus! 
 
Nadat het publiek al wat bekende muziek gehoord had bij de voorgaande groepen pakte de slagwerkgroep van de muziekvereniging Someren – Heide (o.l.v. Ronald Gerards) dat op.  Bekende werken zoals onder andere Roller Coaster van Danny Vera werden uitgevoerd inclusief zangers en een gitarist. Someren – Heide liet dan ook zien dat andere instrumenten goed samen kunnen met slagwerk. Ronald Gerards had al eerder bij Sterksel een enorm applaus van het publiek ontvangen maar ook bij Someren – Heide deed het publiek daar niet aan onder.   
 
Tevens was het einde van het concert waarna men nog gezellig kon napraten bij de bar.  
Kortom een geslaagde en druk bezochte middag in de Valentijn!  

Geplaatst in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*